Saturday, October 22, 2011

POVODOM TEKSTA „STUDENTI I MINISTARSTVO DOGOVORILI NEKE OD ZAHTEVA“


Poštovani,

Plenum studenata i studentkinja Filološkog fakulteta ulaže najoštriji demanti povodom izjave rektora Beogradskog univerziteta, koja je objavljena na internet stranici (http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/284656/Rektor-Blokadu-Filoloskog-organizuju-mladi-marksisti), a koju su preneli i drugi mediji, o tome kako su studentske blokade nastave organizovane ili vođene od strane bilo kakvih političkih organizacija.

Demantujemo da je Plenum Filološkog fakulteta, kao i blokada na Filološkom fakultetu, instrumentalizovan od bilo koje političke organizacije. Blokadu Filološkog fakulteta organizovao je Plenum studenata i studentkinja Filološkog fakulteta, shodno odluci Plenuma objavljenoj 14. 10. na blogu Plenuma (http://plenumfiloloskog.blogspot.com/2011/10/zapisnik-sa-plenuma-na-filoloskom.html ). Plenum Filološkog fakulteta je nezavisno telo studentskog samoorganizovanja na kome svaki student i studentkinja ima pravo da daje predloge, diskutuje i odlučuje o pitanjima koja ga se tiču. Dokaz da ovo nisu prazne floskule su peticije potpisane od strane velikog broja studenata, koji na razne načine učestvuju u sprovođenju zajednički donesenih odluka Plenuma Filološkog fakulteta. Optužbe koje je rektor Branko Kovačević izneo protiv članova Plenuma nisu ništa drugo nego obične klevete i dezinformacije, bez trunke validnog dokaza.

Takođe, demantujemo da smo na neprimeren način prekidali nastavu i ometali predavanja na fakultetu i izražavamo ogorčenost zbog medijske hajke koja se širenjem laži i podvala vodi protiv studenata.


Demantujemo i to da je Uprava Filološkog fakulteta ispunila zahteve studenata.

Studenti Filološkog fakulteta sa punim dužnim uvažavanjem pozivaju profesore da u duhu saradnje i kolegijalnosti dignu glas protiv sramnih uslova studiranja, kao i protiv blaćenja studenata, i da se zajedno sa nama pridruže borbi.


Radna grupa za odnose sa medijima Studentskog Plenuma Filološkog fakulteta

No comments:

Post a Comment