Tuesday, October 4, 2011

PROTEST U ČETVRTAK 6. U 12h ISPRED FILOLOŠKOG FAKULTETA



PRIDRUŽITE NAM SE U PROTESTNOJ ŠETNJI I OBILASKU FAKULTETA, U BORBI ZA PRAVA STUDENATA! PROTIV RANGIRANJA I ŠKOLARINA, ZA BOLJE USLOVE I APSOLVENTSKI STAŽ!


Dobro došli na fakultet! Dobrodošli u oronulu prodavnicu znanja!

Budite spremni da ovde ostavite godine svoje mladosti provedene u borbi protiv loše obrazovne politike, zastarelih predavačkih metoda i neorganizovanog birokratskog sistema.
Cena diplome je preko pola miliona dinara. Da li imate toliko novca da uložite u svoju neizvesnu budućnost?

Da li ćemo dozvoliti da se udavimo u dugovima dozvoljavajući našem fakultetu da se ukrca na bolonjski brod koji tone? Dok bolonju na drugim evropskim univerzitetima ukidaju - naš fakultet, univerzitet i država rešili su da preko naših pleća pune budžetske kase ucenjujući nas našom željom za obrazovanjem. Oni se ne pitaju šta će biti sa brojem fakultetski obrazovanih koji je već sada poražavajući ako sprovedu ovaj sistem rangiranja. Spremni su da rizikuju izumiranje malih katedri koje čine dušu Filološkog fakuleta zarad komercijalizacije i sprovođenja mera neprimenjivih na jedinstven fakultet kao što je naš.
Zato moramo da se ujedinimo sa ciljem da 48 ESPB poena znači budžet!
Izborimo se za naš fakultet i za mogućnost uspešne budućnosti koja bi bez fakultetskog obrazovanja u današnje vreme bila praktično nemoguća . Angažujmo se sada da bi smo ostatak školovanja mogli da se bavimo učenjem, naukom i stvaralaštvom, a ne međusobnim suparništvom i brojanjem bodova.

Ne smemo dozvoliti da znanje bude privilegija elite. Znanje je naše osnovno pravo i ono će doprineti napretku čitavog društva!


No comments:

Post a Comment